Tuesday 27 March 2012

kızıma aldığım ilk kitaplar:))monozebra

Doğduğu ilk günden itibaren bebeğin gelişimine katkıda bulunan hayvan çizimlerinden oluşan kartlar.0-12 ay zeka gelişimi için uygun bir set.Orman hayvanları serisi ve çiftlik hayvanları serisi olmak üzere iki çeşit.Bende hesaplıanne adresinden aldım.http://www.hesaplianne.com/
Aynı zamanda sitesinden de alabilirsiniz.http://monozebra.com/

Monozebra Nedir?

Bebeklerin zıt renkleri ve dairesel şekilleri kolayca algıladıkları bilinmektedir. Monozebra oyun kartları bebeklerin bu özellikleri göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Monozebra oyun kartları içindeki çizimler dairesel şekiller ve zıt renkler olan siyah ve beyazdan oluşmaktadır.
Monozebra oyun kartları bebeklerin doğduklarından itibaren onlarla iletişim kurmak için kullanabileceğiniz çizimlere sahiptir. Her bir kart üzerindeki hayvan resmini bebeğinize gösterirken anlatacağınız hikayeler onun algılarını geliştirecek ve sizinle iletişimine katkıda bulunacaktır. Zaman içerisinde bebeğinizin size verdiği tepkilerin geliştiğini görünce çok şaşıracaksınız.
Monozebra zeka gelişim seti bebeğinizin,
  • Kelime dağarcığının gelişmesine,
  • Odaklanma süresinin artmasına,
  • Görme yetisinin kuvvetlenmesine ve
  • Sizinle iletişiminin gelişmesine

Nasıl Kullanılır?

  • Bebeğinizi karşınıza güvenli bir şekilde yerleştirin (Anakucağı veya beşiği içine) ya da bebeğinizi kucağınıza uygun bir posizyonda alın.
  • Her bir oyun kartını yaklaşık 20 cm. mesafeden göstermeye başlayın ve her bir kartı gösterirken bebeğinize bu kart ile ilgili kısa bir hikaye anlatın veya hayvanların seslerini çıkartın.
  • Bebeklerin dikkatli bakma süreleri oldukça kısadır. Bu nedenle kartları sık sık değiştirmeniz dikkatini tekrar toplamasına yardımcı olacaktır.

2 comments:

  1. BENİM KIZIMA ALDIĞIMDA KIZIM 8 AYLIKTI ÇOK İŞİMİZE YARADI UMARIM SİZDE MEMNUN KALIRSINIZ BİZ TEK TEK GÖSTERİP SESLERİNİ ÇIKARIRDIK SONRA BİZ SESLERİNİ ÇIKARDIK O HANGİ HAYVAN OLDUGUNU TAHMİN ETTİ SONRAKI ZAMANDA HEM ADINI SÖLEDİ SESİNİ ÇIKRASI:)))))) SEVGİLERLE

    ReplyDelete
  2. yorumu içi çok teşşş ediyorm öncelikle.benim bebeğim henüz dünya ya gelmedi ama yararlı olacağını düşünüyorm bende.senni yöntemide uyguluycam bu ara.

    ReplyDelete