Tuesday 8 December 2020

Doğa İçin Kodla


Doğa İçin Kodla dedik. Bir köy okulu düşünün kodlama yapacağız ama okulda bilgisayar yok.Selçuk hocam ve öğrencileri köy okulumuz için bu projeyi yazdılar ve haftasonu 2 gün çocuklara kodlama eğitimi vermek üzere Ankara'dan İzmir'e geleceklerdi. Benden istenen bir bilgisayar laboratuvarıydı.Böyle bir şeyi nasıl mümkün kılacaktım?Okulda bilgisayar laboratuvarını geçtim sınıflarımızda dahi çok iyi bilgisayarlar yoktu.Çevremdeki eşten dostan yardım alarak sınıfı bilgisayrlarla donattık ve her şey hazırdı.

Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni arkadaşım Selçuk, gençlerin hayatlarına dokunan ve fark yaratan bir öğretmen.
Selçuk Arslan
Mezun olan ve kendisi gibi Bilişim Teknolojileri öğretmeni öğrencisi Merve Özer ve halan okuttuğu öğrencileri ile geçtiğimiz hafta sonu çocuklarıma kodlama eğitimi vermek üzere okuluma geldiler.

Doğa İçin Kodla' projesi ile 20 öğrenci 2 gün süren (25-26 Mayıs) robotik kodlama eğitimi aldılar. 2. gün aldıkları eğitimi doğa ile ilişkilendirerek üretime de geçen öğrenciler hayvan barınağı, sıcaklık ve neme göre toprağın durumunu gösteren uyarı sistemleri ile sokak hayvanlarına su veren sistemler tasarladılar.

İki ayrı disiplin olan Doğa ve teknolojiyi BİRLEŞTİRMEYİ uzun süredir düşünüyorduk ve konuşuyorduk.Fikrin hayata geçmesinde katkı koyan arkadaşım Selçuk'a, proje Yürütücüsü,gönüllü,başarılı, yetenekli canım Merve'ye, güzel annlarımızı kaydeden Oğuzhan'a, çocukların her daim yanında olan, öğrenmeleri için çabalayan gönül dolu gençler Meryem, Nurettin ve Baturay'a ve proje paydaşlarımıza sonsuz şükran.

#kodlamaeğitimi #kodlama #izmir #haykıranköyü #zelisogretmen #pegasus














 

No comments:

Post a Comment