Sunday 6 December 2020

DUVARSIZ SINIFLAR ÖZGÜR ÇOCUKLAR


Eğitim sürecinde özellikle Anneler çok önemli. Onlarla iş birliği yapmak onları sürece dahil etmek ve projeleri beraber yürütmek hem çoxukamra hem onlara iyi geldi. İlişkileri kurarken de Samimi ve onlara güvendiğimizi hissettirmek önemliydi.
Çocuklarımızı dolaylı yoldan besleyen güzel aktarımlar oldu yaptığım projelerde.Ve ben meslek hayatım boyunca şunu öğrendim; çocuklarla bir değişim sürecine girmek istiyorsak annelerle iş birliği yapmamız çok anlamlı.
Doğayı sevmek doğayı korumak ailede başlamalıydı. Ve bir araştırma da okumuştum özetle  şöyle diyordu: Bir annenin doğayla olan ilgisi ne kadar fazla ise çocuğunun da doğayla olan ilgi ve iletişimini o kadar güçlü oluyormuş.Aslımda zaten annelerle çalışmalar yaparken onların doğada da yanımızda olmalırı iyi olacaktı.Her hafta orman sınıfına bir annemizin gelmesiyle aslında annenin de farkındalığını artması, sürece dahil olarak doğayla bağının güçlenmesini hedefleyen bir projeydi.
Duvarsız Sınıflar Özgür Çocuklar Projesi

Corn blasting in our fire in Forest Class Mothers are especially important in the education process. Collaborating with them, involving them in the process and running projects together was good for them. It was also important to feel sincere and trust in them when establishing relationships. There were good transfers that indirectly nourished our children in my projects. And during my professional life, I learned this; It is very meaningful to cooperate with mothers if we want to enter a process of change with children. Loving nature, protecting nature should have started in the family. And I read a research that says somewhere: the more a mother has an interest in nature, the more she affects her child's interest and communication with the nature. it was a project.#forestschoolteacher
#forestschool #duvarsızegitim #duvarsızsınıflarözgürçocuklar
#ormanokullari #ormanokulu #ormanpedagojisi #orman#ormansınıfı #haykıranköyü #zelisogretmen #zeliskurt #forest #villageschool













 

No comments:

Post a Comment